Introductie van virtueel geld op internet

Nu de dollar en de euro in record tempo worden bijgedrukt is er natuurlijk nog een manier nodig om je verdiende geld te kunnen spenderen (en vervolgens kwijt te raken). En de opvolger dient zich al aan in de vorm van een nieuwe ‘munt’: virtueel geld.

We kunnen nu ons  fiat geld nu omzetten in virtuele credits/tokens voor gebruik op het internet. Want het lijkt erop dat Zynga binnenkort de nieuwe bank specifiek voor op het internet word met een nieuwe virtuele munt.

Voordeel is dat deze met gemak ‘bijgedrukt’ of aangemaakt kunnen worden en waar je dan virtuele goederen voor kan aanschaffen. De eerste websites zinspelen er al op, zoals b.v.: http://empireavenue.com/

En net zoals in de ‘echte’ economie liggen hier ook weer de nodige gevaren op de loer. Zie o.a.. op Max Keiser en Zero Hedge.

Het ‘grappige’ is dat je waarschijnlijk binnenkort over dit virtueel geld ook BTW mag gaan betalen. Zoals in het verleden ook met de “Linden” dollars gebeuren in Second Life.

Resumé: je wisselt je euro’s in voor virtueel en waardeloos geld waarover je vervolgens BTW gaat betalen. Good deal or what!

En net zoals in de echte wereld worden nu al mensen afgeperst voor virtuele goederen. Lees hier. Beter zou het zijn, om in deze tijden, je geld om te zetten in fysiek zilver wat niet door elke bank bijgedrukt kan worden.

Update 04-07: Er was al een gelijkwaardig systeem: Bitcoin (Wikipedia), uitleg hier (Tweakers). 1e hack met als resultaat waardeloos (virtueel) geld hier.

Silver Eagle

Silver Eagle

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s