Internet delen en FON

Ik had al langer over FON gelezen maar nu KPN met hun abonnementwijzigingen  voor mobiele internet kwamen was ik gelijk over de streep. Het idee dat mensen hun vaste internetaansluiting d.m.v. Wifi delen. Dit gebeurd gescheiden van je eigen netwerk dus geen last van onverlaten die op je lokale PC terecht komen.

Dus ik ook aan de FON! Zogezegd, zo gedaan. Via http://www.vriendenkorting.nl/ een code aangevraagd en zo voor niet al teveel geld een FON Simpl aangeschaft + een FONtenna (voor extra bereik).

Een dikke week later kwam UPS met het pakketje met de FON spullen. Installeren is piece of cake. Inpluggen in je router en klaar is kees.

Niet helemaal, want het WiFi netwerk is dan alleen toegankelijk voor betalende FON members. We willen gratis… (trouwens nooit gedacht dat ik ooit wat voor niets zou weggeven) daarvoor was het even vogelen om in te loggen en de router zo te configureren dat iedereen toegang krijgt tot het gratis gedeelte.

Wat alleen tegenvalt is het bereik van de FONtenna. Ik heb standaard een Fritzbox 7170 in huis en merk dat het bereik met de FONtenna niet veel beter is. Zelf woon ik op een appartementencomplex en merk dat ik net niet genoeg bereik heb om mensen op de straat te kunnen bedienen (afstand = +/- 75 meter, bereik antenne = te kort). De antenne werkt niet als een ‘paraplu’ maar parabolisch. Dus het resultaat is sterk afhankelijk hoe je hem monteert.

Dus, voor mij persoonlijk is het experiment niet helemaal geslaagd. Echter, bezoekers en m’n buren kunnen nu eenvoudig gratis gebruik maken van internet.

Meer info hier: http://blog.fon.com/nl/

FON Internet

FON Internet

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s