Economische crisis enzo

Naja, degene die denken: ‘waar heeft die jongen het toch over’ die moeten dit toch maar is even lezen. Ik probeer er niet meer als 1 stukje aan te wijden en dan houd ik er over op! ;-)

Hoewel iedereen het hardste roept dat er geen economische crises komt (of een double dip) incl. Obama en de EC president Barosso / van Rompuy / Juncker en vele anderen… denk ik er toch het mijne van.

In het appartementencomplex waar ik woon staan inmiddels 6 woningen te koop (van de 21), die van de buurman al 2 jaar. Prijzen zijn inmiddels 10% gezakt. Bij het inruilen van mijn motor gold de ANWB adviesprijs uit het boekje niet meer… 20% eronder is de norm. Ook het bedrijf waar ik werk heeft inmiddels dezelfde beurskoers als in 2008 en bezuinigingen zijn alweer aangekondigd. Maar misschien woon ik gewoon in een slechte buurt en krijg ik altijd de slechtste deals.

Update 09/09: Zit net de ScooterXpress te lezen: daling markt met -35%. (2011 t.o.v 2010). Het zelfde voor verkoop motorfietsen -30% (zie bovag.nl)

In Amerika zijn ze 2 QE’s verder en nummer 3 staat in de steigers. Naar Griekenland is al > 200 miljard euro overgemaakt en daar is nog niets veranderd anders dan dat het de schulden niet uitkomt of terug gaat betalen. Oftewel, we zijn de afgelopen jaren niets opgeschoten.

De mensen die royaal betaald kregen om in het verleden toezicht te houden lagen te slapen of wilden van niets weten. Niet alleen bij de DSB maar ook de SEC. Zie Rolling Stone. Ik schreef al eerder dat er nog veel meer in de pijplijn zit. Dus er zal nog meer geleden moeten worden. Van de politiek zullen we het niet moeten hebben, ze worden het niet eens en sommige van deze (Italiaanse) mensen hebben moeite om uit de gevangenis te blijven.

Ik voorspel een hoge inflatie (in Engeland nu al 5%) en langdurige lage rente om het bijgedrukte geld/schuld terug te betalen. Je spaargeld, pensioen (lees o.a. dit ) word niets meer waard (hoge inflatie, lage rente op je spaarrekening) en als bonus krijgen we sociale onrust (we zijn hier nog niet eens begonnen met echt te bezuinigen).

Mensen die denken dat dit incidenteel is, het internet staat er inmiddels vol van.

Ik lees de volgende links:

http://www.rincker.nl/, http://boombustblog.com/ , http://www.zerohedge.com ,  http://basjacobs.wordpress.com/ http://keesdekort.blogspot.com/, http://www.pfverhaar.nl/

Deloitte en de AFM, FD.nl

Deloitte en de AFM, FD.nl

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Economische crisis enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s