Snelle zorgverzekeraars…

Stel je voor, wat voor bedrijf kan zonder problemen na 14 maanden de rekening versturen zonder in betalingsproblemen te komen…

Afgelopen maand kreeg ik de rekening van mijn zorgverzekeraar. Vorig jaar augustus (!) heb ik een bezoekje gebracht aan de specialist in het ziekenhuis. Moest ook bellen waar die rekening op sloeg, want ja… 14 maanden terug graven in je geheugen valt voor mij niet mee.

Nadat me verteld was waar het over ging kon ik het nog goed herinneren (niet de datum, wel het bezoek), want… na 15 minuten in de wachtkamer vertoefd te hebben mocht ik plaatsnemen. Na nog een 15 minuten stond ik weer zonder problemen buiten. Wat was er gebeurd? Enkele vragen en wat gegluur in mijn mond en neus…

Kosten: 281,04 euro, mag ik even vangen?!

Afijn, als het mijn eigen bedrijf was dan lag de rekening de volgende week al op de mat.

Update: Ik las vandaag op teletekst dat er een voorstel is waarbij ouderen hun huis (die dit moment niet verkocht kunnen worden) kunnen inzetten om de exploderende kosten in de zorg te financieren. Uitstel van (huisverkoop) executie lijkt me.

Het lijkt mij dat dit probleem eens goed en voor altijd moet worden aangepakt. In de Harvard Business Review van september 2011 word hier mogelijk oplossing voor aangedragen door o.a . Robert S. Kaplan en Michael E. Porter. Ander artikel hier.

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s