Rooten van de HTC Desire

Al meer als een jaar heb ik h’m, mijn eerste smartphone, de HTC Desire. In 2010 nog een state-of-the-art smartphone van HTC met het Android besturingssysteem. Nu, anderhalf jaar later, eigenlijk alweer een ouwe prul die niet meer ondersteund word. Zo hard gaat het dus.

Eigenlijk ben ik er altijd heel tevreden mee geweest totdat ik wat programma’s ging installeren: Hyves, Facebook, Tweetdeck etc.. blijkt het geheugen wel erg snel vol te lopen wat dan weer foutmeldingen en problemen (synchroniseren van e-mail) gaf ;-(

Bummer…

Maar, wat blijkt nou, door het apparaat te updaten met nieuwe software (die niet door de fabrikant ondersteund word) verdwijnen al deze problemen als boter voor de zon (of iets van die strekking).

De stappen ga ik niet herhalen maar bij tweakers.net word alles uitgelegd. In het kort: S-off van revolution.io / nieuwe rom / nieuwe SD kaart met 0MB swap en 512MB ext Darktremor.

Screenshot HTC Desire Rooted

Screenshot HTC Desire Rooted

Na enkele avonden gepriegel (uiteindelijk heeft het me een paar mooie zomeravonden gekost) is dit dan eindelijk het resultaat (zie onder): meer geheugen beschikbaar dan ik ooit zou wensen. Niet met dank aan de fabrikant trouwens. Ik kan er weer even tegen

Screenshot HTC Desire Memory Free

Screenshot HTC Desire Memory Free

P.s. Achteraf zou ik de standaard Sense interface / ROM het liefste behouden. Je verliest met een custom ROM het synchroniseren met de PC (HTCSync.exe) waardoor je alles via Google.com moet doen, waardoor je contact o.a. met Facebook etc. oppoppen…. zucht..

Update 20/12/2011: Nu blijkt er het programma “My Phone Explorer” te bestaan. Deze laat je, zonder tussenkomst van Google, je telefoon gegevens synchroniseren met je Android telefoon. Een aanrader!

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s