Energiezuinig! Philips LED- en spaarlampen

De laatste tijd word er weer flink geïnnoveerd op lampen gebied en als echte Eindhovenaar die in de Philips hoofdstad woont kun je natuurlijk gewoon niet achterblijven.

Daarom heb ik de afgelopen week deze lampen in huis gehaald. Een setje dimbare spaarlampen met afstandsbediening (niet op het plaatje) en twee Philips 6W LED lampen. Ze zijn alle drie als vervanging van een reguliere 60W gloeilamp te gebruiken.

Philips LED lamp

Philips LED lamp

Conclusie: de LED lamp geeft een mooi warm licht en misschien een nog wel iets hogere lichtopbrengst een reguliere 60W gloeilamp die ik eerst in bezit had. Het verbruik is met 6W aangenaam. De prijs is echter nog wel stevig (winkelprijs +/- 50,- euro p/st). Oh, en hij kan gedimd worden!

Eigenlijk ben ik over de dimbare spaarlampen beter tevreden. Ze verbruiken iets meer: half vermogen +/- 6W en vol vermogen: 22W (en vergelijkbaar met een 60+ W lamp) maar wel voor meer als de helft van de prijs. En met de prettige afstandsbediening fijn in gebruik.

De ‘opstarttijd’ bij beide lampen is ook nihil. De LED lamp moet een fractie nadenken maar is dan gelijk 100%, de dimbare spaarlamp doet er iets langer over (< paar seconden) om vol aan te gaan.

Voor mensen die meer over spaarlampen willen weten (o.a. met meetgegevens) kunnen ook terecht op: www.olino.org

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s