Un Occupy, #OWS

Toen Occupy in NL van de grond kwam, kwam ik dit artikel tegen op de website van Sargasso, wat voor mij de druppel was.

Nu na meer als 30 jaar bij de ING, voormalig Postbank, een rekening te hebben is het dus tijd om over te stappen naar een bank die wel transparant is, geen absurde bonussen bij wanprestaties kent (ik ben niet tegen bonussen maar wel als deze ook uitgekeerd worden bij wanprestaties – zie ook the Black Swan).

De belastingbetaler, U,  mocht hierdoor 10 miljard ophoesten voor ING (okay, okay er zat 2 mrd boete bij in dus we krijgen +17% terug). Hiermee voorkom ik dat de bank mijn geld 30+ keer uitleent voor elke, door mij, ingelegde euro en vervolgens besteed aan zaken die niet door de beugel kunnen.

Wat ik hiermee hoop te bereiken is dat de banken er weer voor hun klanten zijn. En dat ze nadenken over wat ze met andermans geld aan het doen zijn i.p.v. ongehoorde risico’s nemen met de belastingbetaler als vangnet. Zie ook m’n eerdere blog (vanaf 4:04) (‘activistisch bankieren’).

Tijd dus om naar een bank te gaan die zonder staatssteun kan bestaan (o.a. van Lanschot, Friesland Bank, Binck- en Triodos Bank). Bij deze…

“Teveel gevraagd? Dan was dat tentje dus puur symbolisch. Revoluties vragen offers. Revoluties doen pijn. Eerst bij de mensen die de revoluties starten, daarna pas bij de gevestigde macht.”

Triodos

Triodos

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Un Occupy, #OWS

  1. Pingback: Briljant spotje van Triodos | Mark de Bont 's blog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s