Oude meuk: Brooks fietszadel (sinds 1866)

Brooks B67s

Brooks B67s

Waarom het nog steeds een geweldig product is?

Van leer en met de hand gemaakt waren ze vroeger een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld. Een product wat één en al nostalgie uitstraalt. Een product wat leeft! In tegenstelling tot de gelzadeltjes die tegenwoordig voor enkele euro’s te verkrijgen zijn. Webpagina van de fabrikant: hier.

Mijn exemplaar heb ik op de Woenselse Markt gekocht. Ik had “h’m” al langer in de gaten en volgens mij kreeg de  fietsenhandelaar hem aan de straatstenen niet kwijt (waarschijnlijk vanwege de hoge prijs t.o.v. een goedkoop gelzadel). Helaas kon van korting geen sprake zijn.

Sinds kort ben ik dan ook in het bezit van de B67-S (de S staat voor ‘short’). Het mooie is dat ze voor elke type berijder een passend zadel hebben. Transport/Sportief maar voor de bourgoundische bestuurder! Na enkele korte ritjes kan ik wel zeggen dat we al grote vrienden zijn geworden. De neus staat al mannelijk en puntig naar voren en als ik plaatsneem merk ik dat IN het zadel zit. I.t.t. andere zadels, waar je na 100 jaar, nog steeds bovenop blijft zitten.

Na montage van het zadel merk je dat zadel, net als een nieuwe schoen, zich nog moet zetten. Het zakt wat in dus dan even bijstellen om zo weer lekker verder te kunnen fietsen. Je blijft dus even pielen met o.a. het instellen van de zadelhoogte

Natuurlijk zijn er ook nadelen, na een forse regenbui blijft het zadel een tijdje vochtig. Niet echt comfortabel. Verder zijn ze ook t****g duur. Waar je een gelzadeltje voor een paar euro op de kop kan tikken begint het hier vanaf zestig euro en hoger… en hoger..

Hier nog een link van iemand die nog gekker is van Brooks zadels en voor het gemak bijna alle Brooks zadels heeft uitgeprobeerd:

W. Scholten.

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s