Horloges, een kleine hobby van me

Seiko Sports 150, mijn eerste

Seiko Sports 150, mijn eerste

Ik wist het nog niet maar ik ben al jaren een horlogeliefhebber! Zo was mijn eerste horloge een Seiko Sports uit 1990, gekocht van mijn eerste salaris (exacte bedrag onbekend trouwens ;-p) maar in die tijd moet het een behoorlijk bedrag zijn geweest. Maar de laatste jaren begon deze toch wel uit elkaar te vallen. Het enigste onderhoud was met enige regelmaat, om de 3 à 4 jaar, een nieuwe batterij erin.

Omdat het prettig en luxe is om wat af te wisselen of te kiezen te hebben moest er een horloge bijkomen. Omdat een Cartier Tank buiten mijn budget lag heb ik in 2003 een tweede Seiko aangeschaft.

Enkele jaren geleden werd het in Mondain. Waarom? Klassieker!  Zwitserland vond ik sympathiek, stond gelijk aan nauwkeurigheid en aanbieding. Dus deze voor weinig aangeschaft en draag deze nog steeds met veel plezier. Groot, licht en prettig af te lezen. En als je om je heen kijkt blijken het een populair model te zijn. Bij 1 van de “tweetups” in 040 bleek ik in goed gezelschap te zijn. Twee mede-tweeps waren ook de trotse bezitters! Het is ook meteen mijn eerste niet Seiko.

In 2011 vond ik een website van een andere Seiko liefhebber : Monsterwatches.
Tot mijn grote verbazing stonden hier ook een paar mooie automaten tussen.

Uiteindelijk is het een Seiko 5 duiker geworden die ik het laatste jaar met het meeste plezier draag. Grote gelijkenis met de Rolex Submariner. Voelt degelijk aan, helaas niet super nauwkeurig en relatief hoge kast (lastig met de overhemden) maar een geweldig robuust horloge om te dragen.

Trio van Horloges

Trio van Horloges

De volgende: heb een tijdje naar een Meistersinger zitten te kijken maar nog nooit tot aanschaf overgegaan, maar wie weet.

Grappig feitje: In nederland 2.5 horloges per inwoner, in Italië 10.7!

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s