Krava Maga! Deel 1: het begin!

Krav Maga 040

Krav Maga 040

Hoewel ik mezelf niet echt een sportief type vind heb ik toch altijd regelmatig aan  beweging gedaan. Mijn sportcarrière ben ik begonnen bij de lokale voetbalclub in Waalre. Maar na een paar jaar op het voetbalveld rondgerend te hebben had ik het gevoel dat het misschien toch niet helemaal mijn ding was. Vooral het gebrek aan doelpunten was een goede aanwijzing. Achteraf vertelde de trainer van het voetbalteam aan mijn moeder dat “het een skon menneke is, maar dat de aanleg toch wel ontbrak”.

Daarna nog wat gevolleybald , gefitnessed maar geen sporten waar er flink gezweet werd. Eind 2009 kwam ik in contact met iemand die enthousiast over “Krav Maga” begon. Vele stoere verhalen aangehoord dus thuis snel gegoogled om te kijken of er sportscholen in de buurt waren die dat konden verzorgen. En jawel, op loopafstand was er eentje!

Snel een afspraak gemaakt met de eigenaar om een keer te kijken hoe de sfeer was. Maar ook om te kijken of ik niet in een club van neo Nazi’s, ringfighters of lui met een strafblad terecht kwam. Na een kort bezoek was ik toch wel onder de indruk van de technieken die er gedaan werden en de snelheid waarmee deze aangeleerd werend. Dus was het tijd om maar snel in te schrijven…

Wat voor mensen tref je er? Van leeftijd van mid-20 tot tegen de 50. Zelfstandigen, managers, mensen uit de beveiligingsbranche die wat bij willen leren, studenten en mensen die al ervaring hebben in andere contactsporten en wat anders willen.

Wat is Krav Maga? Ik denk dat er op Google, Wikipedia en Youtube genoeg te vinden is over wat het inhoud. Hoewel er verschillende federaties en stijlen is, is de KMG degene die ik ‘volg’.

Maar wat het voor mij inhoud, in het kort: zelfverdediging zonder regels! Wat het voor mij betekend? Het is voor mij in ieder geval een geweldige manier om in beweging en fit te blijven. Van veel oefeningen is het belangrijk dat je ze ook onder ‘stress’ kan uitvoeren en dus word je gepushed om zo ver mogelijk te gaan. Het T-shirt kan na anderhalf uur dan ook in de was, nat van het zweet.

Ik heb ook geleerd dat fit blijven ook kan zonder aan gewichten te gaan hangen. Een matje op de grond is voldoende op push-ups, sit-ups, squads etc. etc. te doen en dat is voldoende om de calorieën te verbranden. Na een bezoek bij een fitness instructeur bleek ook een grote overeenkomsten te zitten in de oefeningen.

Verder merk  ik dat het voor mij een ideale sport is qua motoriek. Het fijne bewegen zit er bij mij niet zo in en bij Krav Maga gaat het vooral om effectiviteit en niet om de souplesse of show.

En wat heb ik nou van geleerd? Dat vertel ik in deel 2!

P.s. “@DalaiLamaQuotez: Non-violence is a sign of strength, self-confidence and truth.”

Over Mark de Bont

www.clearcase.nl www.markde.bont.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s